Bebek Bakıcısı Oyunu
        Bebek Resimleri
Bebek Bakıcısı- Çocuk Bakıcısı-Bebek Bakıcı - Çocuk bakıcı bulmanın En Güvenilir ve Kolay Adresi...
    Bebek İsimleri
Hizmetlerimiz
Hasta Yaşlı Bakıcısı Yaşlı Bakıcısı
Villanıza Yatılı Çocuksuz Eşler Villanıza yatılı Eşler
Bahçıvan Aranıyor Villalarınıza Bahçıvan
Refakatçiler Refakatçiler
Profesyonel Dadılar Profesyonel Dadılar
Profesyonel Aşçılar Profesyonel Aşçılar
Özel Şoförler Özel Şoförler
İşyerinize Sekreter, Çaycı,Temizlikçi İşyerinize Personeller
İngilizce Bilen Ablalar İngilizce Bilenler
Özel Güvenlik Elemanları Güvenlik Elemanları
Ev İşleri için Yardımcılar Ev İşleri için Yardımcı
Çocuk Gelişimi Mezunu Ablalar Çocuk Gelişimi Mezunu
0-6 yaş için Bebek Bakıcısı 0-6 yaş Bebek Bakıcısı
Bebek Bakıcısı Bebek Bakıcısı
Çocuk Bakıcısı Çocuk Bakıcısı
kategorilere_gore_icerikler(10025); echo $bebek_bakici;?>
Bebek Bakımı
Evde Bebek Bakımı Evde Bebek Bakımı
Evde Prematüre Bebek Bakımı Evde Prematüre Bebek Bakımı
Bebeklerin Bakımı Bebeklerin Bakımı
Bebek Zekâ Gelişiminde Oyunlar Bebek Zekâ Gelişiminde Oyunlar
Bebekler Yıkanırken Bebekler Yıkanırken
Bebeklik Dönemi Bebeklik Dönemi
Bebek Bakım ve Eğitimi Bebek Bakım ve Eğitimi
Bebek Masajı Bebek Masajı
İkinci Bebek İkinci Bebek
İkizlerin Uykusu İkizlerin Uykusu
İkiz Bakımında İkiz Bakımında
Bebeklerde İlk 6 Ay ve Sonrası Bebeklerde İlk 6 Ay ve Sonrası
Bebekler Neden Ağlar Bebekler Neden Ağlar
Bebek ve Uykusu Bebek ve Uykusu
0-12 Ay Beslenme 0-12 Ay Beslenme
Biberonla Besleme Biberonla Besleme
Prematüre Bebekler Prematüre Bebekler
İkiz Bebek Bakarken İkiz Bebek Bakarken
0-2 Yaş İhtiyaçlar 0-2 Yaş İhtiyaçlar
Emzirme Emzirme
1-3 Yaş Bakımı 1-3 Yaş Bakımı
Bebeğimizin Rahatı İçin Bebeğimizin Rahatı İçin
Bebek Temizliği Bebek Temizliği
Bebeğin Evde Bakımı Bebeğin Evde Bakımı
Bebeğimizin Beslenmesi Bebeğimizin Beslenmesi
Göbek Bağına Dikkat! Göbek Bağına Dikkat!
Bebeğimizin Tartısı Ne Kadar Olmalı? Bebeğimizin Tartısı Ne Kadar Olmalı?
Bebek Banyosu ve Cilt Bakımı Bebek Banyosu ve Cilt Bakımı
Bebek Yemekleri Bebek Yemekleri
Bebeğinizin Güvenliği Bebeğinizin Güvenliği
Yeni Doğan Bebekler Yeni Doğan Bebekler
Bebek Odası Ve Yatağı Bebek Odası Ve Yatağı
Bakıcı & Bebek
getUsersOnlineCount () . "
"; print "Bugün  : " . $counter->getTodaysVisitCount () . "
"; print "Toplam : " . $counter->getTotalVisitCount () . "
"; ?>
Özel İstihdam Bürosu
Bebek Aşı TakvimiBebek aşı Takvimi
biberonla beslenme
Bebekte Emzirme
Anne SütüAnne Sütü
Diş çıkması
Bebek banyosu
Tuvalet EğitimiTuvalet Eğitimi
Emzik Kullanımı
Bebeğinizin Kilosu
Yeni Doğan

YENİ DOĞAN


Bebekler ortalama 40 haftalık bir gebelik döneminden sonra doğar. Doğumdan sonraki ilk dört hafta yeni doğan dönemidir.

Normal yeni doğanın ortalama vücut ağırlığı 3200 gram (2500 - 4000 g. arası) boyu ortalama 50cm. (48-55 cm arası), baş çevresi ortalama 35 cm.’dir. Erkek çocuklar kızlara göre biraz daha iri doğar.

Doğumu izleyen ilk günlerde anne sütünün az salgılanmasına, ayrıca vücuttaki fazla sıvının idrar ve deri yoluyla atılmasına bağlı olarak bebek doğum kilosundan 100-300 g kadar kaybeder.

Sık aralarla emzirme ile süt çoğalır. Yeterli beslenen bir bebek ilk birkaç günden sonra kilo almaya başlar ve doğumdan sonraki 7-15 gün içinde doğum kilosuna ulaşır. ilk iki haftadan sonra sağlıklı bebeklerin haftada en az 150 gram almaları beklenir.

Doğum kilosuna ulaşma uzarsa ve özellikle bebekte ağız kuruluğu, yüksek ateş gibi susuzluk (dehidratasyon) işaretleri varsa hemen doktora götürülmelidir.

Yeni doğan bebeğin vücut bölümlerinin birbirine oranları, daha büyük çocuklardan ve yetişkinlerden farklıdır. Yeni doğanın başı görece büyük, kol ve bacakları kısadır. Boyun kısa, alt çene küçük, göğüs ön arka çapı fazla, karın şişkindir. Cilt pembedir ve ilk saatlerde dolaşım çok iyi olmadığından mermer gibi yer yer beyazlıklar olabilir.

Yeni doğan bebek ilk günlerde anne karnındaki pozisyonunu korur. (bacaklar dizden, kollar dirseklerden bükülü, eller yumruk şeklinde kapalı). Burnun üstünde beyaz toplu iğne başı büyüklüğünde noktalar olabilir. Sırtta ve popo üstünde gri mavi lekeler olabilir; genellikle esmer bebeklerde görülen bu durum doğaldır ve ilk yaştan sonra azalarak en geç dört-beş yaşında kaybolur.

Bebek ilk çişini 24 saat içinde, ilk kakasını 48 saat içinde yapmalıdır. ilk kakalar (mekonyum) koyu yeşil renkte ve katran gibi yapışkan kıvamdadır. İlk haftanın sonuna kadar geçiş kakası yeşil renkte, suluca kıvamda olabilir. Daha sonra sarı renkli, ekşi kokulu, kıvamlı normal süt çocuğu kakası özelliğini alır.

Yeni doğan döneminde bebek günde 8-10 kez idrar yapar. Dışkı sayısı bebeğe göre farklılık gösterir. Günde dört-beş kez dışkı yapan sağlıklı bebekler olduğu gibi, üç-dört gün ara ile dışkı yapanlar da vardır.

Doğumda el ve ayaklar mordur. Üşümekle morluk artar. Kan dolaşımının düzelmesi ile deri rengi düzelir. Doğum sırasında saçlı deri altına kan ve serum sızabilir. Bu nedenle başta şişlikler oluşur. Doğum şişi olarak bilinen bu şişlikler iki-üç günde geçer. Rahim ağzının başa yaptığı baskıdan dolayı yanaklar ve gözler şiştir. ilk günlerde bu şişlikler de kaybolur.

Yeni doğan bebekler tüm gereksinimlerini ağlayarak belli ederler. Bebek ağlıyorsa karnı aç ya da altı kirli olabilir. Çok sıcak ve soğuktan rahatsız olmuş olabilir. Gazı ya da ağrısı olduğundan, sıkıntıdan, gürültüden, kısacası her türlü nedene bağlı olarak ağlayabilirler.

Kucakta taşımak bu yaştaki bebekleri şımartmaz. Aksine gereksinimleri hemen karşılanan bebekler kendilerini güvende hisseder ve ileri yaşlarda daha rahat olurlar.

Yeni doğan bebeklerde dokunma duyusu gelişmiştir, yumuşak nesnelerin vücutlarına dokunmasından keyif alırlar. Prematüre bebeklerle yapılan bir deney sonucunda vücuduna günlük masaj yapılan bebeklerin daha iyi kilo aldıkları, daha az sıkıntılı yüz ifadesi takındıkları ve daha az ağladıkları görülmüştür.

Yeni doğan bebekler ilk aylarda günün tamamına yakın süreyi uyuyarak geçirirler. Bu uyku derin değildir. Uykularında gözlerini oynatır, sesler çıkarır ve emme hareketi yapabilirler. Henüz gece-gündüz kavramı gelişmemiştir. Zamanla toplam uyku süresi kısalırken daha uzun süre uykuda kalabilirler.

Bebeğe gece gündüz farkını öğretmek için gündüz daha gürültülü, canlı bir ortam yaratırken gece mümkün olduğu kadar sessiz olmak gerekir. Gündüz onunla bol bol konuşup oynamak, gece ise gerekmedikçe ışık açmamak, konuşmamak yerinde olur.

Yeni doğan bebeğin sırtüstü yatırılması önerilmektedir. Ayrıca yatağının yumuşak olmamasına ve yatakta yastık, yumuşak oyuncaklar, örtü ve benzeri eşyalar bulunmamasına dikkat edilmelidir. Böylelikle ilk aylarda görülebilen ani beşik ölümü riski en aza indirilmiş olur.

Bebeğin başında kafa kemikleri arasında çok sayıda henüz kemikleşmemiş bıngıldak olarak bilinen bölgeler vardır. Küçük olan bıngıldaklar ilk ayda kapanırlar. En büyük olan ön bıngıldak 12. - 18. Ay arasında kapanır.

Erkek bebeklerde erbezleri (testisler) inmemiş olabilir. Böyle bir durum fark edilirse bebek doktora gösterilmelidir. Hem kız hem de erkek çocuklarda anneden geçen hormonların etkisiyle memelerde şişlik olabilir. Kızlarda vajinadan kanlı akıntı da gelebilir. Bu belirtiler zamanla kaybolur.

Yeni doğan bebeklerin yarısından fazlasında ilk 48 saatten sonra sarılık gelişir. Doğal nedenlerle olan bu sarılık, henüz karaciğerin tam olgunlaşmamış olmasına bağlıdır. Kanda bilirubin maddesinin birikimi sonucu ortaya çıkar ve. 8-10. günlerde kaybolur. Yine de sarılıklı her bebek takip edilmelidir. Sarılık artarsa ya da uzarsa bebek doktora götürülmelidir.

Sarılık doğumdan sonraki ilk 48 saat içinde görülürse, kan uyuşmazlığı ya da başka hastalıklar nedeniyle olabileceğinden tehlikeli bir durumdur. Bebeğin mutlaka doktora götürülmesi ve ayrıntılı değerlendirilmesi gerekir.

Yeni doğan bebek yaşamını içgüdü ve reflekslerle sürdürür. Yeni doğanda irkilme, emme, ağzı ile arama, elle yakalama, adım atma gibi istemsiz tepkilerin (refleksler) olması sinir sisteminin sağlıklı olduğunu gösterir. Yeni doğan bebekte bu ilkel reflekslerin alınamaması, zayıf olması, ya da zamanında kaybolmaması hastalık işaretidir. Yeni doğana özgü olan bu ilkel reflekslerin başlıcaları aşağıda tanımlanmıştır:

İrkilme Refleksi:

Bebek sırtüstü yatarken ellerinden tutup aniden bırakıldığında kollarını açıp kapayarak irkilme hareketi yapar. Bebeklerin ani olan sesler duyduklarında ya da uykuda iken bu hareketi yapması ilk dört ayda normal kabul edilir. Bu refleks bebeğin sinir ve kas sisteminin gelişmesi ile en geç altıncı ayda kaybolur.

Yakalama refleksi:

Bebeğin avucuna bir şey konduğunda bebek hemen yakalar. Bu refleks bebeğin bir yere tutunmasını sağlar ve en geç üçüncü ayda kaybolur.

Aranma refleksi:

Bebek yanaklarına, dudak kenarlarına dokunulduğunda başını o yöne çevirir. Bu refleks bebeğin memeyi bulmasında ve beslenmesinde etkilidir.

Emme refleksi:

Bebek dudağına bir şey dokundurulduğunda emme hareketi yapar. Anne karnındaki bebeklerde bile bu tepki görülebilir. Bazı bebeklerin dudaklarında emmeye bağlı şişlik ve kabuk oluşabilir. Emme refleksi doğum sonrasında bebek uyanıkken üç dört, uykuda iken yedinci aya kadar devam edebilir.

Tüm bu reflekslere ek olarak yeni doğan bebeklerde esneme, hıçkırık, hapşırma, gaz çıkarma, çenesinin titremesi, düzensiz nefes alma ve beslenme sonraları bir miktar kusma sıkça görülür. Bunların hepsi sağlıklı bebeklerde de görülen bulgulardır.
 


Anne Karnında Bebek :: Gebelik ve Doğum :: Yeni Doğan Bebek
kategorilere_gore_icerikler(10077); echo $anne_k_bebek; ?>
Anne Karnında Bebek
kategorilere_gore_icerikler(10078); echo $gebelik_dogum; ?>
Gebelik ve Doğum
kategorilere_gore_icerikler(10085); echo $yeni_dogan_bebek; ?>
Yeni Doğan Bebek
Bebek Bakıcıları ve Görevleri
Anne Bebek

Bebeklerinizin bakımı için eğitimini bu yönde almış profesyonel Bebek bakıcısı.

Aile yaşantısına ayak uydurabilen, sabırlı, güler yüzlü ve temiz,Sorumluluk alabilen ve gerektiğinde inisiyatif sahip
olmasını bilen güvenilir Bebek bakıcılarını sizler için temin ediyoruz.

Bizlerle Çalışan Bebek Bakıcılarının üstlenmiş oldugu genel görevler ise
• Bebeğin günlük bakımını yapmak,
• Bebeğin bulunduğu ortamın temizlik ve hijyenini sağlamak,
• Banyo yaptırmak, tuvalet sonrası temizliği yapmak,

Bebek Gelişimi
kategorilere_gore_icerikler(10030); echo $bebek_gelisimi; ?>

• Bebek için mama ve meyve suyu veya püresini hazırlamak,
• Ortamı bebek için güvenli hale getirmek,
• İletişim becerisinin olmasına,
• Kişilik olarak bakılacak çocuğun annesine benzemesine,
• Eğitimli, kendini yetiştirmiş ve bilinçli olmasına,
• Çocuğu ya da işe devamını etkileyecek bir rahatsızlığının olmamasına

Bebek Bakıcılarımızın Çalışma Şekilleri ise Yatılı veya Gündüzlüdür.

Hizmetlerimiz :: Bebek Bakıcısı :: Çocuk Bakıcısı

Bebek BakıcısıBebek Bakıcısı
Bebeklerinizin bakımı için eğitimini bu yönde almış profesyonel bakıcılar.Aile yaşantısına ayak uydurabilen, sabırlı, güler yüzlü ve temiz. Sorumluluk alabilen ve gerektiğinde inisiyatif sahip olmasını bilen bakıcılar.

Çocuk Bakıcısıçocuk bakıcısı
Çocuklarınız için gerekli tüm detaylarla ilgilenecek, güvenilir, eğitimi bu yönde almış profesyonel ve tecrübeli elemanlar. Aile yaşantısı düzenli, güler yüzlü, sabırlı ve gerektiğinde inisiyatif alabilen güvenilir bakıcılar.
0-6 Yaş Bebek bakıcısıçocuk bakıcısı
Bebeklerinizin bakımı için ailelerle birlikte hareket ederek onlara gerektiği noktalarda yardımcı olmak için eğitimini bu yönde almış profesyonel bakıcılar.


Jooble
Bebekbakıcısı.com.tr .Damla İnsan Kaynakları Eğitim ve Danışmanlık Temizlik Gıda Bilişim Sanayii
Tic.Ltd. Şti. ne bağlı bir sitedir. Damla İnsan Kaynakları Ltd. Şti. Çalışma ve Sosyal
Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu, 19/04/2012 tarihli 100 sayılı izin belgesiyle faaliyet göstermektedir.
4904 sayılı Türkiye İş Kanunu gereğince iş arayanlardan menfaat sağlanması ve ücret alınması yasaktır.
Damla Bilişim
Damla Bilişim
Damla Bilişim